SAVONLINNA 13-20/7 2023 Restpladser

8.950 DKK

SAVONLINNA 13-20/7 2023

STOR NATURREJSE til FINLAND

Mulighed for opera på middelalderborg

En 8-dages smuk rejse, med Romeo&Julie og Barbereni tilkøb. Pris 8.950 kr.
Operaerne spilles på middelalderborgen Olofsborg i Savonlinna/Nyslott
Dansk, finskkyndig operasanger som rejseleder – Ring og hør nærmere på 57645354

Bus, færger. 6 nætter på gode hoteller, indvendig kahyt på Helsingfors-Stockholm
3 x aftensmad, 2 x stor færgebuffet m. drikkevarer, 1 frokost
Tilkøb: Enkeltværelse ca.2000 Romeo&Julie, Barberen ca. 1200/ stk.
Opgradering af kahyt – ring og spørg!

Tilmelding: vil man være sikker på operabilletter, er fristen 30. marts 2023

Pris : 8.895 kr. pr. person i delt dobbeltværelse

Inkluderet er:

6 nætter på gode hoteller
Indvendig kahyt på sejlturen Helsingfors – Stockholm
Dagssejlads Åland – Åbo
Busrejse med rejselederservice
Dansk operasanger (finskkyndig) som rejseleder.
7 gange morgenmad, frokost på udrejsen
3 gange aftensmad og 2 gange stor buffet inkl. drikkevarer på Viking Line

Tillæg for enkeltværelse: ca. 2000 kr
Tillæg forRomeo&Julie og Barberen: ca. 1200 kr/billet.
Tillæg for udvendig kahyt 450 kr/kahyt , tillæg for luxuskahyt: 975 kr (priser med forbehold)

Ønskes operabillet tilrådes hurtig tilmelding og senest 30. marts 2023

Kategorier: ,

Flagskibet blandt vore rejser vil altid være sommerens opera- og naturrejse til det sydøstlige Finland, da Morten Schønberg har været der utallige gange selv, ikke mindst som rejseleder, men også på sprogkurser i finsk og mesterkurser i sang. En tur til Savonlinna er som at byde jer indenfor i Schønbergs baghave!

Vi vælger at lave denne rejse på 8 dage; man kan ikke komme uden om, at der er et stykke vej til den russiske grænse – dette kombineret med, at færgeturen mellem Sverige og Finland er en af de smukkeste i verden med skærgård det meste af vejen. Specielt strækningen Åland-Åbo er helt uforglemmelig, og derfor vil vi ikke tage den om natten, men om eftermiddagen, efter en smuk og spændende udflugt på Ålandsøerne. Der er byrundture i Stockholm (men først på andendagen) og Helsingfors samt besøg i Finlands to ældste byer, Åbo og Borgå.

Først på femtedagen er vi fremme i Søriget, så operafans må bare læne sig tilbage og nyde den smukke tur, indtil Olofsborg dukker op med Barberen og Bortførelsen i sigte.

Vi bor naturskønt, ca. 25 km fra borgen og Savonlinna. Når vi sidst på rejsens syvendedag skal nyde den lange sejltur Helsingfors-Stockholm er der tid til at få sjælen med hjemad fra denne skønne rejse – Schønberg kalder den sin signaturtur!

Afgangen fra København H er ca. halv ti, så vore jyske kunder kan nå frem med morgentoget. Bussen samler som minimum op i Ølby, København H, Lyngby og Helsingør.


Punkaharju – vi skal bo tæt ved vandet! Olofsborg og Savonlinna/Nyslott

Dag-til-dag-program

Torsdag 13. juli 2023

Vi kører fra Sjælland med opsamling ved Ølby station/Køge Nord,, København H og Helsingør. Med passende ophold kommer vi frem til overnatning på et Scandichotel i Södertälje lidt syd for Stockholm. Aftensmad på hotellet.

Brahehus ved Vättern

Fredag 14. juli

Vi forlader hotellet og kører en lille byrundtur i Stockholm.
Ved totiden kommer vi til Kapellskär, hvorfra vi sejler til Mariehamn på Ålandsøerne. Vi kører op til det nordlige Åland og nyder udsigten og aftensmaden på Getabergen. Sidst på dagen finder vi vores hotel i Mariehamn til indkvartering. Inden vi går til ro efter en spændende og afvekslende dag går rejselederen en let aftentur til solnedgangen med udsigt over skærgården.

Lørdag 15. juli

Efter morgenmaden kører vi ud i landskabet på det smukke Åland – vi skal se skærgård, fæstninger og gøre ophold ved frilandsmuseet Jan Karlsgården.
Ved totiden går vi ombord på Viking Lines flotte skib, og mens vi nyder den dejlige buffet ombord har vi udsigt til den fantastiske skærgård: på den godt 5 timer lange sejltur til Åbo er der skærgård næsten hele vejen, og det ene flotte syn afløser det andet. Først på aftenen ankommer vi til den gamle finske hovedstad Åbo, hvor vi indkvarterer os ved slottet og havnen.

Søndag 16 juli

Efter morgenmaden skal vi opleve de to største seværdigheder i Åbo: slottet og domkirken, der begge stammer fra tiden omkring år 1300, da Finlands historie for alvor begyndte. Ved 10-tiden fortsætter vi til landets hovedstad, Helsingfors. Efter individuel frokost på markedspladsen byder vi på en byrundtur, der bl.a. fører os forbi Senatstorvet med de flotte bygninger, Parlamentet, Finlandiahuset, Sibeliusmonumentet og et ophold i den atmosfærefyldte Tempelpladskirke. Vi fortsætter ud på eftermiddagen mod overnatning ved Finskebugten i Kotka.
Undervejs gøres ophold i nationalskjalden Runebergs by Borgå. Aftensmad på hotellet.

RING OG HØR NÆRMERE PÅ 57645354


Åbo Slot fra 1280 Tempelpladsens kirke i Helsingfors

Mandag 17. juli

De næste par dage står i Søfinlands tegn! Inden vi når til Søriget aflægger vi et morgenbesøg ved Zar Alexander III. og Dagmars sommerhytte, et meget smukt sted. Vi fortsætter til individuel frokostpause i byen Imatra, der præges af en stor kløft og den vandrige flod Vuoksen. Herefter kører vi gennem Karelen, langs grænsen til Rusland, og kommer så til naturens vidunder Punkaharju: en 7 km. lang ås, der skyder op midt i søen – en stor oplevelse!
Midt på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel for de næste to nætter, små 25 km fra borgen.
Mulighed for tidlig aftensmad på hotellet af hensyn til aftenens tilkøb: Massenets opera Romeo&Julie. Det foregår på Olofsborg fra 1475 – en fascinerende og lidt anderledes musikoplevelse!

Åsen i søen: Punkaharju

Tirsdag 18. juli

Vi har dagen for os til at nyde de smukke landskaber, domineret af søer og skov.
Vi skal i dag se verdens måske største trækirke – der kan være over 5000 mennesker i kirken!
Vi skal holde en god formiddagspause ude på åsen i søen, Punkaharju. Om eftermiddagen kører vi igen til Savonlinna/Nyslott, hvor vi har mulighed for en sejltur på de smukke søer omkring byen. Om aftenen går der Rossinis mesterværk Barberen i Sevilla.
Alternativt kan man slappe af og nyde livet, enten på tagrestaurant med udsigt over hele søriget på ét af de mange spisesteder ved vandet i Savonlinna – eller på hotellet ved søen, hvis man ikke har valgt at gå til opera i aften.

Savonlinna med Olofsborg i forgrunden

Onsdag 19. juli

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med søriget i øst.
Vi har godt 350 km. at tilbagelægge til færgen i Helsingfors, hvor vi har 17 timer om bord på Vikings flotte skib til at fordøje indtrykkene, nyde den store buffet inkl. drikkevarer og bagefter måske tage os en svingom til levende musik ombord.

Torsdag 20. juli

Vi har dagen til at køre gennem de smukke svenske landskaber og er hjemme igen først på aftenen, efter store oplevelser i nordiske lande.

Flere Rejser

Gå ikke glip af fremtidige rejser

Tilmeld dig for at modtage vores Nyhedsbrev, og hold dig opdateret med nye ture og tilbud!