SAVONLINNA 9-17/7 2024

10.495 kr.

STOR NATURREJSE til FINLAND

Mulighed for opera på middelalderborg

En 9-dages smuk rejse, med Lohengrin og Don Juan i tilkøb. Pris 10.495 kr.

Dansk, finskkyndig operasanger som rejseleder – Ring og hør nærmere på 57645354

Bus, færger. 7 nætter på gode hoteller, indvendig kahyt på Stockholm – Helsingfors
5 x aftensmad, 3 x stor færgebuffet m. drikkevarer, 1 frokost

Tilkøb:
Enkeltværelse ca.2500 Operabilletter ca. 1200/ stk.
Opgradering af kahyt – ring og spørg!
Tilmelding: vil man være sikker på operabilletter, er fristen 30. marts 2024

Kategorier: ,

Flagskibet blandt vore rejser vil altid være sommerens opera- og naturrejse til det sydøstlige Finland, da Morten Schønberg har været der utallige gange selv, ikke mindst som rejseleder, men også på sprogkurser i finsk og mesterkurser i sang. En tur til Savonlinna er som at byde jer indenfor i Schønbergs baghave!

Vi vælger at lave denne rejse på 9 dage; man kan ikke komme uden om, at der er et stykke vej til den russiske grænse – dette kombineret med, at færgeturen mellem Sverige og Finland er en af de smukkeste i verden med skærgård det meste af vejen. Specielt strækningen Åland-Åbo er helt uforglemmelig, og derfor vil vi ikke tage den om natten, men som dagssejlads. Vi har et helt døgn på Ålandsøerne, med både ro og spændende udflugter. Der er byrundture i Stockholm (men først på andendagen) og Helsingfors samt besøg i Finlands to ældste byer, Åbo og Borgå.

På fjerdedagen er vi fremme i Søriget, hvor Olofsborg dukker op med Lohengrin i sigte.

Vi bor naturskønt, ca. 25 km fra borgen og Savonlinna. På rejsens syvende og ottende dag har vi skønne lange sejlture til Åland, hvor vi på denne tur får et helt døgns ophold med smukke udflugter. Der er tid til at få sjælen med hjemad på denne skønne rejse – Schønberg kalder den sin signaturtur!

Afgangen fra København H er ca. halv ti, så vore jyske gæster kan nå frem med morgentoget. Bussen samler som minimum op i Køge Nord,
København H og Helsingør.


Punkaharju – vi skal bo tæt ved vandet!                  Olofsborg og Savonlinna/Nyslott

Dag-til-dag-program

Tirsdag 9. juli 2024

Vi kører fra Sjælland med opsamling ved /Køge Nord, København H, Helsingør. Frokost i Småland undervejs. Med passende ophold kommer vi frem til overnatning på et Scandichotel i Nyköping lidt syd for Stockholm.
Aftensmad på hotellet.


Brahehus ved Vättern – smukt pausested!

Onsdag 10. juli

Vi fortsætter det lille stykke ind til Stockholm, hvor vi tager en spændende byrundtur med vægt på Djurgården og tid i Gamla Stan, inden vi tager med Vikings Line på sejltur mod Finland og Helsingfors. Vi har 17 timer om bord på Vikings flotte skib til at nyde turen ud gennem Stockholmsfjorden, nyde den store buffet inkl. drikkevarer og bagefter måske tage os en svingom til levende musik ombord. God tid til en god nats søvn og morgenmad langs den finske sydkyst.

Torsdag 11. juli

Ved 10-tiden lokal tid er vi klar til en lille byrundtur i landets hovedstad, Helsingfors.
Turen fører os bl.a. forbi Senatstorvet med de flotte bygninger, Parlamentet, Finlandiahuset, Sibeliusmonumentet og et ophold i den atmosfærefyldte Tempelpladskirke. Efter individuel frokost på markedspladsen fortsætter vi ud på eftermiddagen mod overnatning ved Finskebugten i Kotka.
Undervejs gøres ophold i nationalskjalden Runebergs by Borgå. Aftensmad på hotellet.

Fredag 12. juli

De næste par dage står i Søfinlands tegn! Inden vi når til Søriget aflægger vi et morgenbesøg ved Zar Alexander III. og Dagmars sommerhytte, et meget smukt sted.
Vi fortsætter til individuel frokostpause i byen Imatra, der præges af en stor kløft og den vandrige flod/elv Vuoksen. Herefter kører vi gennem Karelen, langs grænsen til Rusland, og kommer så til naturens vidunder Punkaharju: en 7 km. lang ås, der skyder op midt i søen – en stor oplevelse!
Midt på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel Kruunupuisto for de næste to nætter.
Mulighed for tidlig aftensmad på hotellet af hensyn til aftenens tilkøb: Wagner s flotte og let tilgængelige opera Lohengrin kl. 18. Det foregår på Olofsborg fra 1475 – en fascinerende og lidt anderledes musikoplevelse!

Lørdag 13. juli

Vi har dagen for os til at nyde de smukke landskaber, domineret af søer og skov.
Vi skal i dag se verdens måske største trækirke – der kan være over 5000 mennesker i kirken!
Vi skal holde en god formiddagspause ude på åsen i søen, Punkaharju. Om eftermiddagen kører vi igen til Savonlinna/Nyslott, hvor vi har mulighed for en sejltur på de smukke søer omkring byen. Om aftenen spilles Mozarts opera Don Giovanni på Olofsborg kl. 19. Gæster, der ikke skal til opera i aften, kan spise middag inde i smukke Savonlinna og blive kørt tilbage til hotellet først på aftenen.

Søndag 14. juli

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med søriget i øst.
Vi har en god bid vej at tilbagelægge til havnen i Åbo, hvor vi indkvarterer os på vores stamhotel Seaport. Fælles aftensmad på hotellet.


Åbo Slot fra 1280                                                       Tempelpladsens kirke i Helsingfors

Mandag 15. juli

Efter morgenmaden går vi ombord på Vikings flotte skib og fem timers smuk sejlads til Ålandsøerne – det er skærgård næsten hele vejen! Vi skal igen nyde den gode buffet ombord.
Efter en lille udflugt indkvarterer vi os på hotel tæt ved havnen.
Sidst på eftermiddagen kører vi op til det nordlige Åland og nyder udsigten og aftensmaden på Getabergen til et let, lokalt måltid storslåede omgivelser. Inden vi går til ro efter en spændende og afvekslende dag går rejselederen en let aftentur til solnedgangen med udsigt over skærgården.


Laxsoppa och Ålandspannkaka på rest. Soltuna, Åland

Tirsdag 16. juli

Efter morgenmaden kører vi ud i landskabet på det smukke Åland – vi skal se skærgård, fæstninger og gøre ophold ved frilandsmuseet Jan Karlsgården.
Ved totiden går vi igen ombord på Viking Lines flotte skib og en sidste tur med den dejlige buffet, mens vi sejler over Ålandshavet og kan se frem til tre-fire timer gennem Stockholms berømte skærgård. Vel ankommet til Stockholm tager vi hul på hjemturen og kører 1½ time sydvestover til overnatning i Nyköping. Let aftensmad på hotellet.

Onsdag 17. juli

Vi har dagen til at køre gennem de smukke svenske landskaber og er hjemme igen først på aftenen, efter store oplevelser i nordiske lande.

Pris: 10.495 kr. pr. person i delt dobbeltværelse

Inkluderet er:
7 nætter på gode hoteller
Indvendig kahyt på sejlturen Stockholm – Helsingfors
Dagssejlads Åbo – Åland og Åland – Stockholm
Busrejse med rejselederservice
Dansk operasanger (finskkyndig) som rejseleder.
9 gange morgenmad, frokost på udrejsen
5 gange aftensmad og 3 gange stor buffet inkl. drikkevarer på Viking Line

Tillæg for enkeltværelse: ca. 2500 kr
Tillæg for Don Juan og Lohengrin: ca. 1200 kr/billet.
Tillæg for udvendig kahyt 450 kr/kahyt , tillæg for luxuskahyt: 950 kr (priser med forbehold)

Flere Rejser

Gå ikke glip af fremtidige rejser

Tilmeld dig for at modtage vores Nyhedsbrev, og hold dig opdateret med nye ture og tilbud!

Flere Rejser

Gå ikke glip af fremtidige rejser

Tilmeld dig for at modtage vores Nyhedsbrev, og hold dig opdateret med nye ture og tilbud!