Morten Schønberg Sørensen

Professionel operasanger og rejseleder

Tenorsang

Jeg er lyrisk tenor, uddannet ved Det fynske Musikkonservatorium og siden 1993 tilknyttet det professionelle sangerliv, fra 1993 -2001 ved operakorene i København og Malmø, siden 2001 er jeg tilknyttet Radiokoret som 1.tenor. Som solist har jeg sunget tenorpartiet i en del oratorier, bl.a. Evangelisten i Bachs Johannespassionen og Juleoratoriet, tenorpartiet i Händels Messias, Haydns Skabelsen og Mozarts Requiem. Ved Malmø Stadsteater har jeg haft nogle mindre roller, og som koncertsanger har jeg det nordiske repertoire som speciale, herunder C.M. Bellman, som jeg ofte har fremført, foruden et russisksproget program med arier og romancer af Tjajkovskij, danske romancer, tyske lieder, herunder især Schuberts sangcyklus Die schöne Müllerin. Jeg optræder gerne ved festlige lejligheder, som regel med pianist og, efter ønske, andre sangere.

Formidling af sang og musik

Jeg har god erfaring i formidling af musikoplevelser, særligt opera, hvor jeg har medvirket i mindst 30 forskellige og set endnu flere, og er vant til at formidle oplevelsen heraf fra rejseledersædet på talrige operarejser. Jeg har også holdt en del foredragsaftener, bl.a. på Krogerup Højskole om Puccinis opera Turandot, og tilbyder gerne musik- og rejseforedrag efter aftale.

Navnet Schønberg Musik&Rejser viser sig måske mest sammenhængende ved, at vi laver et forløb med foredrag, evt. koncert – efterfulgt at en operarejse til eksempelvis Hamborg eller Berlin, med mig som praktisk rejseleder og ekspertguide.

I koncertøjemed optræder jeg gerne sammen med musikprofessoren Mogens Wenzel Andreasen, i samspil mellem fortælling, sang og klaver. Det kan blive dansk romantik, nordisk musik – eller måske et russisk program.

Jeg tilbyder også en aften med dansk højromantik i ord og toner sammen med forfatteren Chili Turell.

close

Flere Rejser

Gå ikke glip af fremtidige rejser

Tilmeld dig for at modtage vores Nyhedsbrev, og hold dig opdateret med nye ture og tilbud!